Berichten‎ > ‎

Alternatief FTD / Spotnet? Spotplanet!

Geplaatst 13 nov. 2011 04:35 door John van Aalst   [ 9 apr. 2012 02:55 bijgewerkt ]
Wilt u uit een ruim aanbod van films, muziek, of programma's downloaden, maar wilt u hiervoor geen Spotnet gebruiken, dan is Spotplanet wellicht een goed alternatief!

Spotplanet is ook wel bekend als Online FTD. Spotplanet lijkt sprekend op de oude applicatie FTD welke vorige jaar offline is gehaald door Stichting Brein. Spotplanet is een geweldig alternatief op FTD of alle andere bekende programma’s zoals Spotnet of Spotgrit. Spotplanet lijkt meer op een webapplicatie dan op een website. Het openen van de website zult u zich verbazen van de fijne interface en snelle gebruik. De website toont ook echt als een webapplicatie door de knoppen en het gebruik.

Voordat Spotplanet ontstond was het Online FTD. Online FTD is een programma gemaakt door Arjen Lodder. Het was in eerste instantie bedoeld als “dienst” voor zijn familie, vrienden en zichzelf maar nadat de privé URL bekend was in de buitenwereld werd het aardig populair dus besloot hij het ook publiekelijk te houden.

Omdat Online FTD zo groot werd is Arjen in contact gekomen met de heren van Piratesplanet.org welke de dienst hebben overgenomen zodat deze verbeterd kon worden. Voor Arjen werd de hobby groot en waren er goede servers nodig om de website nog snel te kunnen laten laden. Piratesplanet.org heeft een flink aantal snelle servers draaien waarop Online FTD kon worden geplaatst zodat de dienst goed te benaderen is. Hierdoor is ook de “overstap” gemaakt naar Spotplanet.org i.p.v. Online FTD.

Let wel, via Spotplanet kan je alleen de NZB bestanden downloaden welke geopend kunnen worden in je nieuwsreader. Een goede en eenvoudig in te stellen nieuwsreader heb je met "Binreader". Lees voor meer informatie de link Uitleg NZB bestanden downloaden.


Spotplanet: link
Binreader: link
Uitleg NZB bestanden downloaden: link